Sunday, January 10, 2021

Gumbo Zherbes

Ingrédients

  • 1 tasse de feuilles de moutarde
  • 1 tasse de betteraves
  • 1 tasse de radis
  • 1 tasse d'épinards
  • 1 tasse de patience
  • 1 tasse de salade de laitue
  • 3 morceaux de jambon, volaille coupée ou poitrine de veau
  • 1 cuillère à soupe de farine
  • 3 cuillères à soupe d'eau
  • riz sec (facultatif)

Instructions

  1. Ajouter les feuilles de moutarde, les betteraves, les radis, les épinards, la patience et la salade dans une casserole.
  2. porter à ébullition, égoutter et hacher le tout.
  3. Dans une autre casserole, faites revenir le jambon, la volaille coupée ou la poitrine de veau.
  4. Ajouter la farine et cuire jusqu'à coloration.
  5. Ajouter la moutarde verte hachée, les betteraves, les radis, les épinards, la patience et la salade au mélange.
  6. Ajouter de l'eau et laisser mijoter 10 minutes.
  7.  Servir avec du riz sec. (facultatif)
Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

Ingredients

  • 1 cup of mustard greens
  • 1 cup of beets
  • 1 cup of radishes
  • 1 cup of spinach
  • 1 cup of patience
  • 1 cup of salad lettuce
  • 3 pieces of ham, cut poultry, or veal breast
  • 1 tbsp of flour
  • 3 tbsp of water
  • dry rice (optional)

Directions

  1. Add the mustard greens, beets, radishes, spinach, patience, and salad lettuce to a pot.
  2. bring to a boil, then drain and chop everything.
  3. In a separate pot, fry the ham, cut poultry, or veal breast.
  4. Add flour and cook until brown.
  5. Add the chopped mustard green, beets, radishes, spinach, patience, and salad lettuce to the mixture.
  6. Add water and simmer for 10 minutes.
  7. Serve with dry rice. (optional)
Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

No comments:

Post a Comment