Saturday, June 6, 2020

Patage Marininiere

Patage Mariniere 

Ingrédients

  • 1 oignon blanc 
  • 4 tasses d’eau
  • 2 livres de différents types de poisson frais
  • Sel
  • 2 cuillères à soupe d’ayoli
  • Vinaigre ou citron
  • ¼tassedebeurre
  • Pain

Instructions

  1. Faire bouillir l’eau dans une casserole. Couper l’oignon en morceaux ajouter dans la casserole. Laisser bouillir pendant cinq minutes.
  2. Ajoutez deux livres de poisson et sel. Faire bouillir modérément pendant quinze minutes.
  3. Liez avec deux cuillerées de ayoli, laissez cuire deux minutes.
  4. Presser un citron ou ajouter un vinaigre tactile avec du beurre dans la casserole et laisser mijoter une minute.
  5. Passez sur de simples tranches de pain coupees tres fin, servez très-chaud.

Ingredients

  • 1 white onion 
  • 4 cups of water 
  • 2 pounds of different kinds of fresh fish
  • Salt
  • 2 tablespoons of ayoli
  • Vinegar or lemon
  • 1/4 cup of butter
  • Bread

Instructions

  1. Boil water in a pot. Cut the onion into pieces add in the pot. Let boil for five minutes.
  2. Add two pounds of fish and salt to taste. Let boil moderately for fifteen minutes.
  3. Add two spoonfuls of ayoli and let cook for two minutes. 
  4. Squeeze a lemon or add a touch vinegar along with butter to the pot and let simmer for a minute. 
  5. Serve on simple slices of bread cut very fine and serve hot.
Source  — Cooking in Old Creole Days.
Prepared by Lauren Burke
Louisiana Anthology
June 5, 2020

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