Tuesday, September 12, 2023

Gateau de Mousseline

Ingredients

  • Sept œuf
  • Une demi-livre de sucre
  • Quart de tasse de fécule de pomme de terre

Directions

  1. Cassez les sept œufs et séparez les blancs des jaunes. Conservez les blancs et les jaunes dans des bols séparés.
  2. A l'aide d'un batteur, battre les blancs d'œufs jusqu'à formation de pics.
  3. Dans un autre bol, battez lentement les sept jaunes d'œufs avec la demi-livre de sucre.
  4. Ajoutez progressivement la fécule de pomme de terre et les blancs d'œufs jusqu'à obtenir une pâte.
  5. Placez la pâte dans un plat allant au four carré de 9 pouces ou un moule à charnière. Cuire au four 30 minutes à 388°F dans un four préchauffé jusqu'à ce qu'un dessus doré se forme.
  6. Couper en tranches et servir. 

Ingredients

  • 7 eggs
  • 1/2 lb granulated sugar 
  • 1/4 cup of potato starch 

Directions

  1. Break the seven eggs and separate the whites from the yolks. Keep the whites and yolks in separate bowls.
  2. Using a mixer, beat the egg whites until peaks form.
  3. In a separate bowl, slowly beat the seven egg yolks with half a pound of sugar.
  4. Gradually add the potato starch and egg whites until you form a dough.
  5. Place the dough in a 9-inch springform or square baking dish. Bake for 30 minutes at 388°F in a preheated oven until a golden top forms.
  6. Slice and serve. 

Source — Cooking in the Creole Days
Prepared by Célestine Eustis
Louisiana Anthology
September 12, 2023

No comments:

Post a Comment