Original French Recipe
Pulvérisez un quart de livre de pralines grises. Battez en neige 4 blancs d’œufs, ajoutez les pralines en poudre, sucre a volonte faites ce mélange vivement et sans battre de nouveau, mettez dans un moule, que vous avez enduit de caramel, mettez au bain-marie et au four pas trop chaud, laissez 20 minutes, faites refroidir et démoulez au moment de servir, garnissez avec une creme a la vanille.
Ingredients
- One pound of gray pralines
- Four egg whites
- Sugar
- Caramel
- Vanilla cream
Directions
Beginning Preparations
- Spray a pound of gray pralines with water.
- Beat four egg whites until stiff.
- Add the pralines to the egg whites.
- Add sugar as desired, and mix vigorously.
Caramel
- Add cold water to sugar in a saucepan.
- Boil to a light golden color.
- Coat a mold with the caramel.
Finishing Preparations
- Add the pralines, sugar, and egg whites to the mold coated with caramel.
- Place the mold within a larger container holding hot water (this is a bain-marie).
- Place the bain-marie into the oven on a low heat for 20 minutes.
- Cool for at least 5 minutes, and release the cake from the mold.
- Garnish with vanilla cream.
— Leonie Penin.