Wednesday, April 27, 2022

Recette De La Genoise

English:

Ingredients

  • Two eggs
  • Five ounces of powdered sugar
  • Five ounces of butter
  • Five  ounces of flour

Directions

  1. Weight the two eggs, set aside the same weight in powdered sugar, butter, and flour.
  2. Melt a little butter in a pan, break the eggs into the pan, then add the set aside ingredients.
  3. Mix everything together well and add a pinch of salt. 
  4. Prepare little dishes with butter, pour the mix in there, then cook.
  5. Alternatively, you can add crushed almonds to give more texture, or roll into dough for small cakes. 


Français:

Ingrédients

  • Deux Oeufs
  • Cinq Onces De Sucre En Poudre
  • Cinq Onces De Beurre
  • Cinq Onces De Farine

Directions

  1. Pesez les deux œufs, réservez le même poids en sucre glace, beurre et farine.
  2. Faites fondre un peu de beurre dans une poêle, cassez les œufs dans la poêle, puis ajoutez les ingrédients réservés.
  3. Bien mélanger le tout et ajouter une pincée de sel. 
  4. Préparez des petits plats avec du beurre, versez-y la préparation, puis faites cuire.
  5. Alternativement, vous pouvez ajouter des amandes concassées pour donner plus de texture, ou rouler dans la pâte pour de petits gâteaux.
Source — Cooking in Old Creole Days
Prepared by Robert Stewart
Louisiana Anthology
April 21, 2022

No comments:

Post a Comment