Thursday, April 21, 2022

Oseille

 

English:

Ingredients

  • 3 ounces of sorrel or baby spinach
  • 3 ounces of butter
  • 1 cup of milk
  • 1 ounce of fried croutons

Directions

  1. Wash the sorrel well.
  2. Put the sorrel in a boiling pot of water with a little salt for five minutes.
  3. Remove the sorrel and put it in a basin of cold water, if the sorrel is too acidic, repeat steps 2 and 3.
  4. Drain the sorrel well, then place it and a piece of butter in a pan. 
  5. Heat the pan and stir the sorrel until the butter binds to it and then pour in some milk and more butter, continue stirring. 
  6. Finally, serve it topped with some fried croutons. 

Français:

Ingrédients

  • 3 onces d'oseille ou de pousses d'épinards
  • 3 onces de beurre
  • 1 tasse de lait
  • 1 once de croûtons frits

Directions

  1. Bien laver l'oseille.
  2. Mettez l'oseille dans une casserole d'eau bouillante avec un peu de sel pendant cinq minutes.
  3. Retirez l'oseille et mettez-la dans une bassine d'eau froide, si l'oseille est trop acide, répétez les étapes 2 et 3.
  4. Bien égoutter l'oseille, puis la déposer ainsi qu'un morceau de beurre dans une poêle. 
  5. Faites chauffer la poêle et remuez l'oseille jusqu'à ce que le beurre s'y lie puis versez un peu de lait et plus de beurre, continuez à remuer.
  6. Enfin, servez-le garni de quelques croûtons frits. 
Source — Cooking in Old Creole Days
Prepared by Robert Stewart
Louisiana Anthology
April 21, 2022

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