Sunday, January 10, 2021

Pour Faire Du Bon Café

Ingrédients

  • Un filtre d’étain (filtre de plaque d’étain sont les meilleurs) 
  • 10 grammes par tasse de café moulu 
  • 2 tasses d’eau

Instructions

  1. Placez le café moulu sur le filtre en étain.
  2. Faire bouillir l'eau.
  3. Lorsque l'eau est chaude, commencez à la préparer à recevoir l'infusion et à faciliter la filtration.
  4. Porter l'eau à ébullition.
  5. Versez de l'eau bouillante sur le café. Répétez 3 fois de plus.
Avertissement: En aucun cas, vous ne devez mettre du café sur un feu ouvert. Assurez-vous que l'appareil à café est nettoyé à l'eau froide pour dissuader le mauvais goût.

Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

Ingredients

  • A tin filter (tinplate filter are the best)
  • 10 gram per cup of ground coffee
  • 2 cups of water

Directions

  1. Place ground coffee on tin filter.
  2. Boil water.
  3. When water is warm start to prepare it to receive infusion and facilitate filtering.
  4. Bring water to a boil.
  5. Pour boiling water over coffee. Repeat 3 more times.
Disclaimer: Under no circumstances, should you put coffee on an open fire. Make sure coffee appliance is cleaned with cold water to deter bad taste.


Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

Pour Faire Du Bon Café

Ingrédients

  • Un filtre d’étain (filtre de plaque d’étain sont les meilleurs) 
  • 10 grammes par tasse de café moulu 
  • 2 tasses d’eau

Instructions

  1. Placez le café moulu sur le filtre en étain.
  2. Faire bouillir l'eau.
  3. Lorsque l'eau est chaude, commencez à la préparer à recevoir l'infusion et à faciliter la filtration.
  4. Porter l'eau à ébullition.
  5. Versez de l'eau bouillante sur le café. Répétez 3 fois de plus.
Avertissement: En aucun cas, vous ne devez mettre du café sur un feu ouvert. Assurez-vous que l'appareil à café est nettoyé à l'eau froide pour dissuader le mauvais goût.

Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

Ingredients

  • A tin filter (tinplate filter are the best)
  • 10 gram per cup of ground coffee
  • 2 cups of water

Directions

  1. Place ground coffee on tin filter.
  2. Boil water.
  3. When water is warm start to prepare it to receive infusion and facilitate filtering.
  4. Bring water to a boil.
  5. Pour boiling water over coffee. Repeat 3 more times.
Disclaimer: Under no circumstances, should you put coffee on an open fire. Make sure coffee appliance is cleaned with cold water to deter bad taste.


Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

Gumbo Zherbes

Ingrédients

  • 1 tasse de feuilles de moutarde
  • 1 tasse de betteraves
  • 1 tasse de radis
  • 1 tasse d'épinards
  • 1 tasse de patience
  • 1 tasse de salade de laitue
  • 3 morceaux de jambon, volaille coupée ou poitrine de veau
  • 1 cuillère à soupe de farine
  • 3 cuillères à soupe d'eau
  • riz sec (facultatif)

Instructions

  1. Ajouter les feuilles de moutarde, les betteraves, les radis, les épinards, la patience et la salade dans une casserole.
  2. porter à ébullition, égoutter et hacher le tout.
  3. Dans une autre casserole, faites revenir le jambon, la volaille coupée ou la poitrine de veau.
  4. Ajouter la farine et cuire jusqu'à coloration.
  5. Ajouter la moutarde verte hachée, les betteraves, les radis, les épinards, la patience et la salade au mélange.
  6. Ajouter de l'eau et laisser mijoter 10 minutes.
  7.  Servir avec du riz sec. (facultatif)
Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

Ingredients

  • 1 cup of mustard greens
  • 1 cup of beets
  • 1 cup of radishes
  • 1 cup of spinach
  • 1 cup of patience
  • 1 cup of salad lettuce
  • 3 pieces of ham, cut poultry, or veal breast
  • 1 tbsp of flour
  • 3 tbsp of water
  • dry rice (optional)

Directions

  1. Add the mustard greens, beets, radishes, spinach, patience, and salad lettuce to a pot.
  2. bring to a boil, then drain and chop everything.
  3. In a separate pot, fry the ham, cut poultry, or veal breast.
  4. Add flour and cook until brown.
  5. Add the chopped mustard green, beets, radishes, spinach, patience, and salad lettuce to the mixture.
  6. Add water and simmer for 10 minutes.
  7. Serve with dry rice. (optional)
Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

Gumbo Zherbes

Ingrédients

  • 1 tasse de feuilles de moutarde
  • 1 tasse de betteraves
  • 1 tasse de radis
  • 1 tasse d'épinards
  • 1 tasse de patience
  • 1 tasse de salade de laitue
  • 3 morceaux de jambon, volaille coupée ou poitrine de veau
  • 1 cuillère à soupe de farine
  • 3 cuillères à soupe d'eau
  • riz sec (facultatif)

Instructions

  1. Ajouter les feuilles de moutarde, les betteraves, les radis, les épinards, la patience et la salade dans une casserole.
  2. porter à ébullition, égoutter et hacher le tout.
  3. Dans une autre casserole, faites revenir le jambon, la volaille coupée ou la poitrine de veau.
  4. Ajouter la farine et cuire jusqu'à coloration.
  5. Ajouter la moutarde verte hachée, les betteraves, les radis, les épinards, la patience et la salade au mélange.
  6. Ajouter de l'eau et laisser mijoter 10 minutes.
  7.  Servir avec du riz sec. (facultatif)
Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

Ingredients

  • 1 cup of mustard greens
  • 1 cup of beets
  • 1 cup of radishes
  • 1 cup of spinach
  • 1 cup of patience
  • 1 cup of salad lettuce
  • 3 pieces of ham, cut poultry, or veal breast
  • 1 tbsp of flour
  • 3 tbsp of water
  • dry rice (optional)

Directions

  1. Add the mustard greens, beets, radishes, spinach, patience, and salad lettuce to a pot.
  2. bring to a boil, then drain and chop everything.
  3. In a separate pot, fry the ham, cut poultry, or veal breast.
  4. Add flour and cook until brown.
  5. Add the chopped mustard green, beets, radishes, spinach, patience, and salad lettuce to the mixture.
  6. Add water and simmer for 10 minutes.
  7. Serve with dry rice. (optional)
Source — Creole Cookery Book
Prepared by Kiara Green
Louisiana Anthology
January 10,2021

Saturday, January 9, 2021

German Waffle

Ingredients

  • Milk
  • Butter
  • 8 Eggs
  • Flour
  • Yeast

Directions

  1. Heat up a quart of milk.
  2. Add the milk to a mixing bowl.
  3. Add a stick of butter.
  4. Crack 8 eggs and beat them until they are very thick and smooth.
  5. Add eggs to the bowl after beating them.
  6. Mix in a ½ pound of sifted flour and mix on bowl.
  7. Use a non stick grease on the waffle iron.
  8. Pour waffle batter into the iron.
  9. When waffle is golden remove waffle from iron.
Source — Creole Cookery Book
Prepared by Justin Willis
Louisiana Anthology
January 9th, 2021

German Waffle

Ingredients

  • Milk
  • Butter
  • 8 Eggs
  • Flour
  • Yeast

Directions

  1. Heat up a quart of milk.
  2. Add the milk to a mixing bowl.
  3. Add a stick of butter.
  4. Crack 8 eggs and beat them until they are very thick and smooth.
  5. Add eggs to the bowl after beating them.
  6. Mix in a ½ pound of sifted flour and mix on bowl.
  7. Use a non stick grease on the waffle iron.
  8. Pour waffle batter into the iron.
  9. When waffle is golden remove waffle from iron.
Source — Creole Cookery Book
Prepared by Justin Willis
Louisiana Anthology
January 9th, 2021

Corn Cake

Ingredients

  • 1 quart of sour milk
  • Sifted cornmeal
  • Teaspoon of salt
  • Teaspoon of soda
  • Cup of milk
  • Teaspoon of molasses
  • Large spoon of butter

Directions

  1. Thicken sour milk and cornmeal in a mixing bowl.
  2. Add teaspoon of salt to the bowl.
  3. Add a teaspoon of soda dissolved in a cup of milk.
  4. Add a teacup of molasses.
  5. Add a large spoon of butter.
  6. Mix all ingredients together in the bowl.
  7. Grease an iron pan.
  8. Pour the mix into the pan.
  9. Set the oven to 350 and place pan in the oven.
  10. Let it bake for 30 minuets or until it is crisp.
Source — Creole Cookery Book
Prepared by Justin Willis
Louisiana Anthology
January 9th, 2021