Monday, February 19, 2024

Cherry Flan/Flan aux Cerises


Ingredients

  • Shortcrust pastry
  • Powdered sugar
  • Cherries
  • Cherry jam (optional)

Directions

  1. Garnish the flan mold on the side with shortcrust pastry.
  2. Lower to half a centimeter.
  3. Sprinkle a good layer of powdered sugar.
  4. Remove the kernels from your cherries and store them on the flan.
  5. Put in the oven for half an hour.
  6. Let cool.
  7. Put a light layer of cherry jam on the cherries if available.

Ingrédients

  • La pâte brisée
  • Sucre en poudre
  • Cerises
  • La confiture de cerises (optionnel)

Directions en français

  1. Garnissez le mould à flan avec de la pâte brisée.
  2. Abaisse a un demi-centimètre.
  3. Saupoudrez d'une bonne couche de sucre en poudre.
  4. Retirez les noyaux de vos cerises, et rangez celles-ci sur le flan.
  5. Mettez au four une demi-heur.
  6. Laissez refroidir.
  7. Si vous possédez de la confiture de cerises, mettez en une couche légère sur les cerises.
Source — Cooking in Old Creole Days
Prepared by Lily Hudson
Louisiana Anthology
February 19, 2024

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