Thursday, January 7, 2021

Calas

Ingrédients

  • Une tasse de riz
  • Une cuillère à soupe de levure
  • 1/2 tasse d'eau
  • un oeuf
  • Une pincée de sel
  • Une cuillère à café de sucre
  • Une cuillère à soupe de farine ordinaire, de préférence de la farine de riz
  • beaucoup de saindoux

Directions

  1. Faites bouillir une tasse de riz et laissez refroidir une fois cuit.
  2. Ajouter une grande cuillerée de levure et une demi-tasse d'eau au riz et battre le mélange ensemble. Laisser reposer le mélange pendant douze heures.
  3. Prenez le mélange et ajoutez un œuf, une pincée de sel, une cuillère à café de sucre et une grande cuillerée de farine ordinaire (si possible, utilisez de la farine de riz).
  4. Battez le mélange ensemble.
  5. Faites chauffer beaucoup de saindoux (assez bon pour faire frire).
  6. Prenez le mélange et faites-en de petites boules et déposez-le dans le saindoux très chaud.

Ingredients

  • One cup of rice
  • One tablespoon of yeast
  • 1/2 a cup of water
  • One egg
  • A pinch of salt
  • One teaspoon of sugar
  • One tablespoon of plain flour, preferably rice flour
  • A lot of lard

Directions

  1. Boil a cup of rice and let it cool once done.
  2. Add a large spoonful of yeast and half a cup of water to the rice and beat the mixture together. Let the mixture sit for twelve hours.
  3. Take the mixture and add an egg, a pinch of salt, a teaspoon of sugar, and a large spoonful of plain flour (if possible use rice flour).
  4. Beat the mixture together.
  5. Heat up a lot of lard(good enough to deep fry).
  6. Take the mixture and make into small balls and drop it into the very hot lard.
Source — Cooking in Old Creole Days
Prepared by Prasil Mainali
Louisiana Anthology
January 5, 2021

Calas

Ingrédients

  • Une tasse de riz
  • Une cuillère à soupe de levure
  • 1/2 tasse d'eau
  • un oeuf
  • Une pincée de sel
  • Une cuillère à café de sucre
  • Une cuillère à soupe de farine ordinaire, de préférence de la farine de riz
  • beaucoup de saindoux

Directions

  1. Faites bouillir une tasse de riz et laissez refroidir une fois cuit.
  2. Ajouter une grande cuillerée de levure et une demi-tasse d'eau au riz et battre le mélange ensemble. Laisser reposer le mélange pendant douze heures.
  3. Prenez le mélange et ajoutez un œuf, une pincée de sel, une cuillère à café de sucre et une grande cuillerée de farine ordinaire (si possible, utilisez de la farine de riz).
  4. Battez le mélange ensemble.
  5. Faites chauffer beaucoup de saindoux (assez bon pour faire frire).
  6. Prenez le mélange et faites-en de petites boules et déposez-le dans le saindoux très chaud.

Ingredients

  • One cup of rice
  • One tablespoon of yeast
  • 1/2 a cup of water
  • One egg
  • A pinch of salt
  • One teaspoon of sugar
  • One tablespoon of plain flour, preferably rice flour
  • A lot of lard

Directions

  1. Boil a cup of rice and let it cool once done.
  2. Add a large spoonful of yeast and half a cup of water to the rice and beat the mixture together. Let the mixture sit for twelve hours.
  3. Take the mixture and add an egg, a pinch of salt, a teaspoon of sugar, and a large spoonful of plain flour (if possible use rice flour).
  4. Beat the mixture together.
  5. Heat up a lot of lard(good enough to deep fry).
  6. Take the mixture and make into small balls and drop it into the very hot lard.
Source — Cooking in Old Creole Days
Prepared by Prasil Mainali
Louisiana Anthology
January 5, 2021

Wednesday, January 6, 2021

Taco Soup

Ingredients

  • 2 pounds ground beef
  • Tony Chachere's 
  • 3 bags of frozen Pic-sweet Seasoned Corn and Beans blend
  • 1 packet ranch dressing mix
  • 3 cups of water

Directions

  1. Season ground turkey with Tony Chachere's.
  2. Brown and drain meat before adding it to a large pot.
  3. Add 3 cup of water, 2 packets of taco seasoning, 3 bags of frozen Pic-sweet Seasoned Corn and Beans blend, and 2 packs of ranch dressing mix. 
  4. Simmer for 20 minutes.
Source — Ashanti's Cookbook
Prepared by Ashanti Malone
Louisiana Anthology
January 6, 2021

Taco Soup

Ingredients

  • 2 pounds ground beef
  • Tony Chachere's 
  • 3 bags of frozen Pic-sweet Seasoned Corn and Beans blend
  • 1 packet ranch dressing mix
  • 3 cups of water

Directions

  1. Season ground turkey with Tony Chachere's.
  2. Brown and drain meat before adding it to a large pot.
  3. Add 3 cup of water, 2 packets of taco seasoning, 3 bags of frozen Pic-sweet Seasoned Corn and Beans blend, and 2 packs of ranch dressing mix. 
  4. Simmer for 20 minutes.
Source — Ashanti's Cookbook
Prepared by Ashanti Malone
Louisiana Anthology
January 6, 2021

Patates Douces au Four


Ingrédients

  • Six pommes de terre de taille moyenne
  • L'eau
  • Le sel
  • Poivre
  • Sucre
  • Une cuillère à soupe de beurr
  • Noix de muscade
  • Deux oeufs
  • 1/2 tasse de lait

Directions

  1. Faire bouillir six pommes de terre pas trop grosses
  2. Une fois les pommes de terre bouillies, épluchez-les et écrasez-les
  3. Ajouter un peu d'eau, sel, poivre et sucre
  4. Ajouter une cuillerée de beurre et mélanger jusqu'à ce qu'il ait une consistance pâteuse
  5. Ajouter les deux œufs et une demi-tasse de lait avec la muscade
  6. Mettez la pâte dans un plat allant au four et piquez avec une paille pour voir si elles sont cuites
  7. Trancher les patates douces à la taille désirée
  8. Faire chauffer du beurre dans une poêle
  9. Faire chauffer du beurre dans une poêle
  10. Attendez que les patates douces soient dorées
  11. Cuire les patates douces pendant 45 minutes à 400 F


Ingredients

  • Six medium sized potatoes
  • Water
  • Salt
  • Pepper
  • Sugar
  • One tablespoon of butter
  • Nutmeg
  • Two eggs
  • 1/2 a cup of milk

Directions

  1. Boil six not too big potatoes
  2. After the potatoes are boiled, peel and crush them
  3. Add a little water, salt, pepper, and sugar
  4. Add a spoonful of butter, and mix until it has paste like consistency
  5. Add the two eggs and half a cup of milk along with the nutmeg
  6. Put the paste in a baking dish, and prick with a straw to see if they are done
  7. Slice Sweet Potatoes into desired size
  8. Heat up some butter in a skillet
  9. Put the sweet potatoes slices in the skillet and sugar
  10. Wait until the sweet potatoes are brown
  11. Bake the sweet potatoes for 45 minutes at 400 F
Source — Cooking in Old Créole Days
Prepared by Prasil Mainali
Louisiana Anthology
January 6, 2020

Patates Douces au Four


Ingrédients

  • Six pommes de terre de taille moyenne
  • L'eau
  • Le sel
  • Poivre
  • Sucre
  • Une cuillère à soupe de beurr
  • Noix de muscade
  • Deux oeufs
  • 1/2 tasse de lait

Directions

  1. Faire bouillir six pommes de terre pas trop grosses
  2. Une fois les pommes de terre bouillies, épluchez-les et écrasez-les
  3. Ajouter un peu d'eau, sel, poivre et sucre
  4. Ajouter une cuillerée de beurre et mélanger jusqu'à ce qu'il ait une consistance pâteuse
  5. Ajouter les deux œufs et une demi-tasse de lait avec la muscade
  6. Mettez la pâte dans un plat allant au four et piquez avec une paille pour voir si elles sont cuites
  7. Trancher les patates douces à la taille désirée
  8. Faire chauffer du beurre dans une poêle
  9. Faire chauffer du beurre dans une poêle
  10. Attendez que les patates douces soient dorées
  11. Cuire les patates douces pendant 45 minutes à 400 F


Ingredients

  • Six medium sized potatoes
  • Water
  • Salt
  • Pepper
  • Sugar
  • One tablespoon of butter
  • Nutmeg
  • Two eggs
  • 1/2 a cup of milk

Directions

  1. Boil six not too big potatoes
  2. After the potatoes are boiled, peel and crush them
  3. Add a little water, salt, pepper, and sugar
  4. Add a spoonful of butter, and mix until it has paste like consistency
  5. Add the two eggs and half a cup of milk along with the nutmeg
  6. Put the paste in a baking dish, and prick with a straw to see if they are done
  7. Slice Sweet Potatoes into desired size
  8. Heat up some butter in a skillet
  9. Put the sweet potatoes slices in the skillet and sugar
  10. Wait until the sweet potatoes are brown
  11. Bake the sweet potatoes for 45 minutes at 400 F
Source — Cooking in Old Créole Days
Prepared by Prasil Mainali
Louisiana Anthology
January 6, 2020

Louisiana Anthology Cookbook: Stewed Carrots

Louisiana Anthology Cookbook: Stewed Carrots: Ingredients 2 pounds of carrots 4 cups of milk Pinch of Salt Pinch of pepper Chopped Parsley Fresh butter rolled in flour Di...