Original French Recipe
Pour la julienne il faut couper des carottes, navets, poireaux, céleri blanc en petits filets. Ajouter des petits morceaux de choux-fleurs, des pois verts un peu de persil hâchez-les faire frire dans du beurre sans les brunir — ajouter du bouillon de bœuf laisser mijoter à un petit feu deux heures, par assiettée de soupe, il faut calculer deux cuillerées de legumes coupes. Ou peut le faire au maigre, a 1’eau aulieu de bouillon, on y ajoute une cuillerée de sucre si l’on veut, ce qui est délicieux c’est du céleri cuit avec un peu de bon bouillon comme légume et mangé avec le poulet.
Notre cuisinière coupait un peu de choux dans la julienne et y mettait un peu de sucre, c’est très-bon.
Ingredients
- Carrots
- Turnips
- Leeks
- White celery
- Cauliflower
- Green peas
- Parsley
- Butter
- Beef broth or water
- 1 tsp Sugar (optional)
Directions
- Cut carrots, turnips, leeks, and white celery into small fillets.
- Cut cauliflower into small pieces.
- Heat butter in a pot at medium-low heat.
- Add cauliflower, green peas, and parsley to heated butter.
- Fry without browning.
- Add vegetable fillets.
- Add beef brother (or water) to cover.
- Simmer on low heat for two hours.
Added Notes
- Per plate of soup, calculate two spoonfuls of cut vegetables.
- You can do it lean, in water instead of broth.
- Add a spoonful of sugar if you want, which is delicious.
- It's celery cooked with a little good broth as a vegetable and eaten with the chicken.
- Our cook cut a little cabbage in the julienne and put a little sugar in it, it's very good.